Skikkelig god reklame

Reklame er den mest brukte finansieringsordningen for webinnhold av ulikt slag. Problemet er at vi stort sett ikke liker reklame, og mange av oss bruker hjelpemiddel for å fjerne reklame fra websider. F.eks. adblock.

Hvordan bekjempe et slik problem? Jo, svaret er like enkelt som det er vanskelig. Lag reklame som folk vil se. Lag skikkelig god reklame.

Husker du doffen? Han dau’a. Husker du Sonys sprettballer som haglet gjennom SanFransico i Bravia ”color like no other”-reklemen? Hva med ”Hello, I’m a Mac”? Eller Espen, en av morgendagens helter? Eller Lotto-Frank? Frank-frank-frankfrankfrank!

Reklame på kino

Egentlig så liker vi ikke reklame, heller ikke på kino. Så vi må lures, lures med gode reklamer.

Her i Norge har til et eget TV-program som feirer reklame, gullfisken. Passe latterlig, ja, men jeg ser for meg at de har mange seere hvert år. Og vi kan finne oss i å feire godt håndverk. I USA kan vi peke på reklamene under superbowl hvert år, som setter utrolige rekorder for alt mulig. De sees på youtube årevis etter at de ble sendt. Med drøssevis av seere.

Jeg kom over noen nye reklamer som jeg synes er virkelig gode. De er fra Microsoft, og heter The Rookies.

7 eller 70? Begge sjarmerer stort.

Hvis du først skal profilere noe, så gjør det ordentlig. Egentlig så liker vi ikke reklame, så jobben hendler mest om å få oss til å glemme nettopp det. Som eple-fantast kommer jeg neppe til å gå å kjøpe meg en PC med windows, men jeg tror jeg kommer til å tenke penere tanker om Microsoft som firma.

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *