Spillanmeldere – kritiker eller entusiast? Eller begge?

Webscraping anser jeg som et metodisk verktøy som burde brukes mer. Ikke fordi det er den beste måten å gjøre ting på, lagt der i fra, men fordi det er enkelt, nyttig og relativt raskt. Et verktøy for scraping jeg har lekt med er scraperwiki.

Ikke bare kan du lage scrapers (skrapere?) med scraperwiki, du kan også lage views (presentasjonslag). Etter litt leking kom jeg fram til dette:

NRK P3s spillanmeldelser bruker 3 av 6 terningsider til 75% av sine anmeldelser. De har kun brukt terningkast 1 én eneste gang, og da til å feilkategorisere en film. Hva betyr det?

Betyr det at spill, som en relativt ny kulturform, trenger evangelister og entusiaster til å pushe spillets utmerkede egenskaper på oss? Anmelder de ikke de dårlige spillene? (jeg har selv spilt flere spill jeg kunne gitt terningkast 1 og 2 de siste årene, skriver ikke P3 om disse?) Har spillanmeldere noen insentiv for å vurdere «snilt»? Eller har de lave forventninger?

Tja, jeg som gjorde dette av metodisk interesse får vel innse at kvantitative mål ikke besvarer disse spørsmålene, men; det viser at terningkast ikke hverken er normalfordelt eller jevnt distribuert.

.. kanskje jeg får en jevn distribusjon hvis jeg gjør dette på popmusikk eller amerikanske filmer?

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

3 kommentarer til «Spillanmeldere – kritiker eller entusiast? Eller begge?»

  1. Rune Fjeld Olsen som gjør denne jobben for VG sier på twitter:

    @eiriks Hovedårsaken er at det kommer utrolig mange spill i løpet av et år, og vi anmelder bare ca 100-150 av dem. Bra spill blir prioritert

  2. Veldig interessant. Har lenge hatt kjensla av at spelanmeldingar stort sett går frå 4-6.

    Det hadde vore artig å ha sett det med musikk og film. Eg har ein teori om at det for musikk vil vere færre terningkast 1 enn 6, rett og slett sidan det å gå gjennom eit plateselskap er ein form for kvalitetskontroll.

  3. Stian: ja, på en måte. Men det igjen åpner for å spørre hva terningkast 1 i så fall skulle bety.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *