Virkelig god videocasting

Photowalkthrough.com er i hovedsak en videopodcast som tar for seg postproduksjonen av digitale foto. Ut over det, så er den i en liga for seg selv. John Arnold presenterer bilder han har tatt, og hvordan han har postprodusert dem. Jeg har ingen kjennskap til denne Arnold, med unntak av stemmen hans fra castene. Han hører ut som en bestefar med en IT-onkels vokabular. Først og fremst framstår han som en uvanlig dyktig fotograf og fotofikler.

Pluss og minusDet er alltid noen ulemper. Photowalkthrough.com har lange casts, kanskje i overkant lange. Legg av en 30min + for hver video, og minst det dobble for å teste ut nye tricks i ettertid. Arnold bruker til tider for mye tid på å stotre, og kommer liksom ikke helt til poenget i MTV-stil, dette er noe irriterende, særlig i starten av hver video.Men disse overnevnte ulempene er de eneste jeg finner. At denne casten i det hele tatt er tilgjenglig uten å betale er ufattelig. Det øses ut med solid kunnskap, ikke bare nye photoshoptricks, men også om komposisjon, fargeteori og andre ting å tenke på, ikke bare til bruk etter at bildet ble tatt. Det er alt som går ut over de teknisk grepene i Photoshop som gjør at dette er den så langt beste fotografirelaterte videopodcasten jeg har sett.
Innholdet i denne videostrømmen kunne ha vært solgt som skolebokpensum, sannsynligvis hvor som helst. Jeg sitter igjen med lysten til å kjøre alle mine bilder gjennom Photoshop på nytt. Jeg har så langt bare redigert et bilde etter inspirasjon fra photowalkthrough.com, men gleder meg både til å lære mer, og til å fikle mer.

«Mann uten ansikt»

The man with no face

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

6 kommentarer til «Virkelig god videocasting»

  1. Hey I know those people!! lol. Håper alt går bra hjemme. Masse lykke til med eksamner og innleveringer. Eller bare ganske enkelt god sommer hvis du er ferdig :D

  2. Bilde nr 3 (av Kjartan) var skikkelig hardcore business. Ser ut som eit film-still fra ein økonomisk thriller.

  3. Hei Ina, takk for lykkeønsker, og i lige måde. Eksamen kommer nok som en overraskelse i år også, det pleier å være slik. Ellers skal det bli hyggelig å få deg tilbake, ikke tro annet ann at du har vært savnet.

    Mads: jeg tror dette er eneste gang jeg har sett kjartan i en orntlig dress. Det er snålt hvordan kontekst kan endre inntrykket av mennesker.

  4. Godt å være tilbake mellom de syv fjell ja! Må finne på noe en dag! Snakket med Henriette og siden med Frode om å kanskje ta en felles fest med nye og gamle studenter fra nye medier, film tv, samt journalistikk og kognitiv vitenskap. Eller en hyttetur. Oj. Det kan jo faktisk bli en liten bunch!

    Apropos bildene, kunne godt tenke meg gullfisken og solnedgang bildet i poster size!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *