UiB avvikler klartekst passord

Jeg tørr banne på at dette er et issue som plager (eller burde plage) IT-avdelinger over alt; når skal de siste som bruker passord i klartekst tvinges over på SSL?

Jeg snakker om passord som sendes med mailer som sendes fra en klient via en mailserver (ting @uib.no) slik at UiB kan være sikker på at det var jeg, eieren av kontoen min som sendte mailen, og ikke en skurk.

Selv fikk jeg en mail i deg om at jeg sender passordet mitt i klartekst til UiB, og en litt klønete forklaring, med en litt utydelig framgangsmåte for å unngå styggdommen. Jeg gjetter på at dette ikke hjelper for de fleste. Brukere skal vell ikke trenge å vite noe om SSL?

I mitt tilfelle er jeg godt klar over hva dette dreier seg om, og var ganske sitter på at min Mac sender passordet kryptert. Det gjør den også. Så hva nå?

Mail på iphone

Som mange andre tekniske mennesker leser jeg mail på min telefon. Veldig praktisk på farten, veldig praktisk mht kvitteringer, pin-koder, referanse-koder, osv. Men det var her elendigheten fantes. Enten satt jeg opp mailen litt fort, noe jeg er litt usikker på, eller så ble noe endret da iTunes synket mail fra apple mail på macen, til apple mail på iPhonen. Er det en reell mulighet?

Har du en iphone med IMAP mail, som krever SSL? Funker synkroniseringen som den skal? SSL bevart fra PC/Mac til iPhone?

Rette opp feilen

Om noen andre enn meg skulle havne i denne situasjonen, her er framgangsmåten for å skru på SSL på IMAP-kontoer på iPhone.

Under:

Settings -> Mail, Contacts, Calendars -> konto («uib student» i mitt tilfelle, det er navnet på mailkontoen som du har skrevet inn selv) -> Advanced (helt i nederst sammen med slepp-knappen).
Her drar du over slideren med «Use SSL». Du må i mitt (og sikkert de fleste andre tilfeller) endre serverporten. Hos UiB er det port 993 som brukes.

SSL er ikke på, og serverporten er feil.

SSL er ikke på, og serverporten er feil.

se port nr

Legg merke til at slideren for SSL er på og at serverport er satt til 993.

Da gjenstår det bare å vente å se om det kommer flere automatiserte mailer fra IT UiB frammover..

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *