Gode radiokilder – Fordi radio er best på web.

Jeg hører mye på radio, på tross av at jeg ikke eier noen tradisjonell radio. Dette handler verken om prinsipp eller økonomi, det er bare ikke praktisk. Der er kildene mine som gjøre det attraktivt å høre radio på en datamaskin:Nrk.no baserer seg på at du må bruke nettleseren som avspiller. Dette er greit når du skal teste om det er lyd på en maskin, eller om du bare hører på radio en sjelden gang. Men hele konseptet med å bruke nettleseren som avspiller er en uting.Høyskolen i Østfold har en fin liten sak som gir deg lydstrømmene fra NRK som .m3u. På denne siden finner du også instruksjoner om hvordan bruke disse .m3u-filene under Windows, MacOS og Linux..m3u filer er «lenker» eller «snarveier» som peker til hvor mediaspilleren din skal hente lyden fra. Disse filene åpnes automatisk i iTunes på Mac, noe som gjør hverdagen enkel for oss Mac-folk. Under Windows kan du bruke avspillere som winamp hvor .m3u filene også fungere utmerket. Sjansen for at din nåværende mediaavspiller kan spille av .m3u-filer er stor.Mac1.no har en guide til radio via iTunes. I denne artikkelen henvises det til en .zip-fil som inneholder en drøss .m3u-filer. Blant flere finnes alle NRK sine kanaler i lydkvalitet 24, 56 og 128 kbit/s (kbit/s viser til kvaliteten. Høyere tall = bedre kvalitet → krever større båndbredde). Pakken inneholder også en del andre mer eller mindre attraktive kanaler.Du trenger selvsagt ikke Mac eller iTunes for å benytte deg av disse filene, de kan som nevnt over spilles av på alle plattformer.En oversikt over div radiostasjoner med URL din finner du her.Svein (god kamerat og teknisk redaktør i studentradioen) vill helt sikkert like at jeg promoterer studentradioen.uib.no her :)Hvis du skulle få lyst til å høre mer gratis lyd på din datamaskin, så kan du sjekke ut steder som uhort.no og nrk.no/urørt. Det finne utallige andre kilder til gratis, lovlig mediainnhold til din PC/Mac, det er bare litt oversiktlig å finne fram til de gode stedene hvor media er samlet. Husk at google er din beste venn.

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

5 kommentarer til «Gode radiokilder – Fordi radio er best på web.»

  1. Nrk.no/lyd var fin. Takker og bukker. (selv om den på en måte er dekket av kildene over. Den .zip-filen jeg lenker til inneholder alle (tror jeg) kanalene som nrk.no/lyd lenker til.)

    Greit svar fra stortinget. Selv om jeg er litt uenig. Et PBS burde behandle alt produsert mediainnhold som en helhet, og dermed være pliktig til å dele alt med alle. Vi betaler jo i bøtter og spann for lisenser (tv). WebTV fra Nrk er et mas på Mac, da windows mediaplayer for mac er et søplete program, som tar alt for mye resurser og er genrelelt kranglete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *