å velge seg en framtid

Jeg har nettopp sett en dokumentar om en båtbygger i Afrika mens jeg spiste frokost. Det første jeg gjorde etter det var å legge kontoret på fanget og sjekke dagens e-post. Det har seg nå sånn at jeg må «velge meg en master», enn hvor absurd det nå enn kan høres.For det er jo en sannhet med modifikasjoner at man kan velge seg en master. Først må man ta de rette fagene, så må man i det hele tatt komme inn på master, og så må studiet gjennomføres. Skulle ønske jeg hadde litt mer peiling på hva dette egentlig innebærer.Jeg studerer «nye media», det som het «kommunikasjonsteknologi og nye media» da vi startet for 3 semester siden. Det virker som det var i går. Men denne bachelorgraden «nye media» er en allsidig greie som kvalifiserer til flere masterstudier. Hele 4 faktisk.

Medievitenskap, medievitenskap med spesialisering i screenwriting, informasjonsvitenskap og humanistisk informatikk.

Nå, som det er tre semester igjen av bachelorgraden, må vi begynne å putte inn de riktige fagene for at vi skal kvalifisere for de ulike gradene. (her handler det da om å komme inn på master, uten tanke på karakterer).Informasjonsvitenskap og humanistisk informatikk er begge spennende retninger, men som krever at jeg sette meg ned å tar programering og systemutvikling, noe som sikkert hadde vært lurt, men som ikke frister veldig. Det finnes MANGE nerder med programmeringskløe der ute, og jeg har ingen planer om å primært programmere i arbeidstiden når jeg blir «stor». Hva en eventuell humanistisk informatikk retning egentlig innebærer er jeg heller ikke helt sikker på. Hva en spesialisering i screenwriting er er også litt kryptisk. Fagene man må ta for å komme inn er greie, «film: historie og analyse» og «Mediatekster: teori og analyse». Men hva skal man så eventuelt gjøre på 300-nivå i denne retningen? Jeg kan bare se at man tar de samme fagene som ren medievitenskap, noe som dessverre ser litt trist ut etter 200-fagene. Så kommer det mest urovekkende. For å velge seg inn mot medievitenskap, så kan vi ta «INFOMEVI345 Computer games and computer game culture» et fag jeg har ønsket å ta tidligere, men som vi ikke fikk lov til å ta. Det andre faget som må til for en master i mevi ser også greit ut. Medietekstar: teori og analyse. I det hele tatt så er jeg ganske frustrert og usikker for tiden. Jeg er alt for ung til å ikke studere i mange år framover, men fag jeg velger nå vil påvirke hva jeg gjør og hvem jeg er mange år framover. Det er jo en utrolig gode å kunne velge å vrake i topp utdannelse, men, det er ikke bare lett heller. Tenk om jeg tar de gøye fagene og ender opp med kjedelige og triste fag etter bacheloren? Enn om jeg ikke får gode nok karakterer? Men om jeg blir en stillesittende kodeknekkende, nerd som leser hele tiden, da blir jeg sikkert flink, men for en tilværelse da..

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *