V for Vendetta

v Jeg har ikke kommentert film før, og har ingen planer om å begynne med det heller, men denne må jeg bare si noe om.V for Vendetta er en fryd for øye, og ikke minst øret. Jeg så filmen i en sal uten THX, men jeg var konstant imponert over lydbildet. Det er utrolig deilig å høre BigBen eksplodere i takt med 1812 overtyren av Tchaikovsky. At det også var over snittet flott å se på, med himmelen opplyst av fyrverkeri, ble bare en bonus.Brødrene Wachowski (Matrix) har har screenplayet, og det merker du. Filmen er proppet med kulturelle referanser (litteratur, historie, kunst, osv), så om dette er noe som gledet deg fra Matrix serien, så finner du påfyll på en kino nær deg. Symbolbruken er også til tider voldsom, noe som jeg liker godt. Dominoeffekten er bare en av mange symbolske elementer som filmen er proppet med, og jeg kan godt like måten det blir gjort på.vMassemedia har en spennende funksjon i det futuristiske London. Jeg tipper at George Orwell er inspirasjonen her, og det fungerer glimrende å ha «systemet», staten, som fiende. En del steder synes jeg kjeden med (logiske) handlinger blir noe tynn, særlig på etterforskernes side. Dette glattes greit over med kjapp klipping og korte scener. I det hele tatt, V for Vendetta er det beste jeg har sett siden Sin City.Får ikke embede traileren til V for Vendetta som flash fra video.google (vet ikke hvorfor dette går an på noen og ikke andre), men her kan du i alle fall se traileren.

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.