Perspektivering – hva om oljen var her?

Oljen har gjort Norge til et av de mest velstående landene i verden. Det er vi sikkert gladere for enn hva vi gir uttrykk for i det daglige. Vi skal ikke kødde med oljebransjen, men heller ikke la dem kødde med oss.

For at vi skal kunne leve med å leve med oljen må vi ta alle forbehold, også worst-case. Utslipp er kanskje det verste som kan skje, og det skjer i Mexico-gulfen. Men hva som noe tilsvarende skjer i Lofoten, eller andre steder hvor det drilles nær oss?

Andy har laget et kart der du kan legge olje-sølet over din by. Jeg la flaket over Lofoten, et vakkert stykke Norge:

Oljeflaget fra Mexico-gulfen flyttet til Lofoten. Et skremmende prospekt

Oljeflaget fra Mexico-gulfen flyttet til Lofoten. Et skremmende prospekt.

Heldigvis er Lofoten langt fra Mexico-gulfen, men kartet er uansett en stilig måte å sette ulykken i perspektiv. Dette unner vi ikke de stakkars New Orleansianerne.

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Én kommentar til «Perspektivering – hva om oljen var her?»

  1. En interessant tanke, og følgene ville vært svært kjedelige for alt kystliv.

    Scenarioet er dog ikke helt sammenlignbart med New Orleans da New Orleans ligger lavere enn havet, aka er deres frykt at oljen skal komme over dikene sammen med flodbølgene i Hurricane Season som starter nå. Strender og sjøfugl kan fikses (de har et enorm frivillig apparat som strømmer til for å hjelpe til) samt at det stort sett bare angår dem ved kysten. Kommer oljen inn på land angår det fryktelig mange flere og da spre frykten seg hos alle amerikanere.

    Siden alt vann dreneres vekk i Norge har vi også her en annen situasjon enn New Orleans. En halv times regn medfører 10 cm vann over alt. Regn i en uke skaper problemer vi ikke kan forestille oss i Norge. Kommer da vannet i tillegg fra havet, sammen med olje, ser vi at katastrofen har helt andre dimensjoner over there.
    Dette bare som utfyllende info til posten din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *