Isn’t is nice to have a computer that will talk to you?

OSX har en talesyntese som er morsom kanskje mer enn nyttig. Det er uansett et spennende område der naturlig språk møter teknologi, og jeg ville gjerne teste alle stemmene i OSX for å finne den som kanskje kan brukes i et prosjekt. Her er scriptet fra min lille test:

5 kommentarer til «Isn’t is nice to have a computer that will talk to you?»

 1. Gøy. Jeg viste ikke at det var en norsk stemme inni der:

  say -v «Nora» «Hei på deg»
  say -v «Nora» -r 250 «Ibsens ripsbærbusker og andre buskvekster»
  og det er fristene å skrive slik at syntesen høres mer rett ut,
  say -v «Nora» -r 250 «Mellom bakkkar og berg utme have»

  Og en Dansk:

  say -v «Sara» «Vi forstår hinanden ikke»

  Når det kommer til å bruke dette til å annonsere ting, så er jeg for, men ting må nok fortsatt logges, ting som gjøres regelmessig -som backup eller rydding- gjøres stort sett når jeg ikke er våken…

 2. Hmmm…. der fikk jeg litt flashback til de *gode gamle dagene* :)

 3. Nice!
  Det er egentlig litt stusselig hvor lite progresjon det har vært. Ok, det funker litt bedre nå enn før, og fremgangsmåtene er langt mer sofistikerte, men det har fortsatt ikke skjedd at jeg har vært usikker på om en stemme (f.eks. på telefon) er talesyntese eller et ekte menneske.
  Jeg brukte capsule.fm en stund som vekkerklokke (det funket heller ikke) – og den har en … bedre talesyntese for Norsk. Det var gøy en stund, men ble etter noen uker slitsom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *