Kule fotosider, to virkelige timekillers

Som nevnt bedrev Kristin og jeg litt kollektiv tenking rundt tagging av bilder her om dagen. Mads kommenterte posten, og introduserte meg da til siden woophy.com som har et verdenskart med bilder fra der bildet ble tatt.Kartet er ikke helt slik Kristin og jeg hadde sett for oss. Men det er uansett en fantastisk fascinerende. Lurer du på hvordan det ser ut på Galapagos? Eller kanskje du skal på ferie til Russland, og lurer på hvordan det ser ut i Pechora? «€œSjekk ut verdenskartet på woophy.com. En annen ting. Norge kunne med fordel ha vært dekt bedre, og jeg har testet ut tjenesten. Det tar kun kort tid å melde seg opp, og legge til egne bilder. Dette burde være grunn god nok til å sette ditt hjemsted på kartet. Alle fotoklubber i verden burde ha det i statuttene sine :) Mer sosial web.Jeg begynner å bli sær på hvilke sider jeg besøker igjen og igjen. Jeg liker de sosiale websidene, der jeg kan kommunisere, dele, og være en del av en slags samfunn. På woophy.com kan du stemme og kommentere på/til andre bilder. Jeg har lagt ut ca 10 bilder, og har allerede fått mange kommentarer. Folk er hyggelige, og det er spennende å få bildene kommentert. Til sammenlikning virker det som det er mer «sosial aktivitet» på woophy enn f.eks. Flickr. Bildesammenlikning «€œ retrievrI dag blir det sansynligvis en stor fest for mange informasjonsvitere ved laveregrad UiB SV. Vi har nemlig levert en stor semesteroppgave om multimediahåndtering i Oracle. En del av oppgaven gitt på bildesammenlikning. Vi bruker Oracle, og Oracle som andre systemer klarer ikke å sammenlikne bilder særlig godt. Det vil si, det går greit å sammenlikne bilder, men jeg blir ikke særlig imponert av resultatene.Du kan selv sammenlikne bilder fra Flickr med dette verktøyet, men det smukke navnet retrievr. Det er stor forskjell på den tekniske biten rundt selve sammenlikningen i Oracle og det flashbaserte grensesnittet i retrievr, men jeg synes resultatene er ganske like i grad av udugelighet. Lenken jeg har lagt igjen her, er til en skisse jeg har tegnet. Ikke stor kunstverket, men det spiller stort sett ikke så stor rolle hva du tegner. Bildene som hentes ut etter skissen din passer med farger, men sjeldent med innhold, form. Semantikk i bilder er også vanskelig. Hva vi opplever at er bilde er kan være noe helt annet enn de former og farger datamaskinens matematiske «tankegang» ser det som. Du kan også laste opp bilder å sammenlikne mot, dette fungere heller ikke veldig bra da jeg testet, men kanskje det virker bedre for deg?Dette er først og fremst gøy, ikke bra eller nyttig. Dessuten er dette et teknisk felt som stadig pushes. Selv om det ikke funker godt nok enda, så vil det helt sikkert bli bedre, og da kan bildesammenlikning bli nyttig flere steder i samfunnet. Politi/etterforskning, kunst/galleri, foto, turisme.. jeg kan se for meg mange steder hvor det vil være gøy å kunne si: «jeg vil ha noe som likner på dette bildet.»

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Én kommentar til «Kule fotosider, to virkelige timekillers»

  1. Spennende tanker dere har! Har vel egentlig bare et lite tips, og det er å begynne på mastergraden på IFI. Der skal jeg love at du kommer til å bli mottatt med åpne armer dersom du kan tilføre noen nye tanker innen sosial web/bilde uthenting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *