Har du en liten kryptolog i deg?

Eller er du bare en grevling i hebraisk? Jeg har en uløst gåte:

The ring

Etter min bestefar arvet jeg en ring, med en slags inskripsjon. Jeg antar ringen er kjøpt i Israel, da min religiøse bestefar var her på ferie for mange år siden. Han gikk alltid med denne ringen, og det irriterer meg at jeg aldri fikk spurt hva som står på den. Min gjetting blir helt ukvalifisert, men skriftspråket kan lett bli hebraisk (..eller arabisk).

Jeg kan innlysende nok ikke gå med ringen, i alle fall ikke uten å vite hva som står på den. For alt jeg vet kan det stå “drep alle” så godt som “gud er god” eller “One ring to rule them all, one ring to find them, one ring to bring them all, and in the darkness bind them”.

Hvem vet. Vet du?

PS: posta denne på underskog i dag, håper å kunne poste noen svar også her, hvis noen vet noe. Jeg lever i håpet.
Til slutt: hvis du «er grevling» i noe, da er du rimelig flink på området. Gammel intern greie..

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

4 kommentarer til «Har du en liten kryptolog i deg?»

 1. Aha! Dette ser ut som en jobb for sykkelthor!

  Caféen som jeg til stadighet frekventerer, mitt andre hjem om du vil, er drevet av en dame fra Israel. I tillegg frekventeres den av andre som tar mastergrader i hebraisk..

  Hvis jeg får pullprint til å spytte ut et bilde i morgen kan jeg tusle ned og forhåpentligvis bli klokere..

 2. Ooog vi har en oppdatering.

  I følge cafédamen betyr det noe i retning av liv, det å leve og å være i live.

  Videre var symbolet ofte brukt i forbindelse med religion, som passer bra med det du skrev om din bestefar, og er nevnt en rekke ganger i hellige tekster på hebraisk

  Jeg fikk streng beskjed om å si at du skal passe godt på ringen og hvis du på et eller annet tidspunkt vil gi den bort skal du gi den til noen du er veldig glad i.

  Kryptolog er jeg kanksje ikke, men jeg glimter til fra tid til annen ;-)

  -Thor

 3. Chai — a poplar theme for Jewish Jewellry: such as Chai Y’All

  Judaism as a religion is very focused on life. The word chai has great significance, and the typical Jewish toast is l’chayim (to life).

  Chai comes from the letter Chet [×”] and Yod [×™]. Combining the two letters forms the Hebrew word Chai – ×”×™. This symbol, commonly seen on necklaces and other jewelry and ornaments. The meaning of the Hebrew word Chai is «living». Some say it refers to the Living God. Hebrew reads right to left, while English reads left to right.

  The numeric value of Chai is 18 and monetary gifts are generally given in multiples of 18.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *