Fotoresurser på nett, det begynner å bli bra

Jeg tar vare på gode lenker når jeg surfer, og det har hopet seg opp med fotoresurser. Det er imponerende hvordan fotofolk verden over har begynt å bli flinke til å dele kunnskap på nett. Nikon tar i bruk webben på en glimrende måte når de presenterer denne siden for lykkelige eiere av D70s.Det har ikke vært noen tradisjon på nett at fotografer utveksler informasjon og hnowhow slik som f.eks. designere (photoshop & illustrator) og webutviklere (html, php, sql, asp osv) gjør med tutorials. Det trodde i alle fall jeg. Her kommer en side som viser tegn på en endring. www.studiolighting.netHar finner vi resurser rundt lyssetting samlet. Resurser som f.eks denne.Og se på denne lysboksen, eller denne lysringen!Er det noen som blir med å lage en slik? K, eller kanskje Mads? Det som alltid er viktig er kunnskap og skaperglede. Når det kommer til kunnskap så finnes det faktisk ok gratis fotokurs på nett. Ta en titt på denne fra morguefile.com Inspirasjon finner du kanskje her. 50 years gallery – World Press Photo of the YearEtterbehandling er ofte helt avgjørende. Her får du en innføring i Lightroom.Skal du skalere bildene dine ned, uten å tape kvalitet? Her. å finne sider som tar for seg etterbehandling er ikke problematisk, så jeg tar for meg en nisje: farge til sort/hvitt. Photoshopsupport har en fin guide her, det samme har vår alles Nina @ eyesondesign. Jeg venter for tiden på nytt utstyr som er i postgangen, og det er mye fint å få kjøpt på nett. Jeg har bestilt fra B&H, men det er flere ok butikker å handle fra. Fotovideo.no har samme priser på nett som i filialene sine (Bergen og Oslo), noe som er bra. Begge butikker må dessverre snart innse at kundebehandling er et fag. Jeg kunne lett brukt penger i begge butikker (og på nett), men blir igjen og igjen skuffet over den dårlige servicen. Slikt blir det ikke handel av. I går oppdaget jeg interfoto. De har gode priser på fotosekker, om ikke annet. Lurer på å handle der neste gang. http://webshop.interfoto.no Til deg som ikke har fått nok, ta en titt på denne samlingen lenker om digital fotowww.photolinks.com/resources.html eller på denne oppdateringen fra www.photoshopsupport.com.Og til slutt må det nevnes at ikke alt kan eller skal fotograferes. Dette er en virkelig sjarmerende side med eksempler på bilder som aldri ble tatt. www.unphotographable.com… og jeg kom gjennom denne posten uten å nevne en eneste podcast eller videopodcast om foto.. gi meg en premie.

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Én kommentar til «Fotoresurser på nett, det begynner å bli bra»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *