Vakttiltak på Flesland.

Tok flyet fra Bergen til Oslo i dag (i går). I sikkerhetskontrollen tror jeg de ikke har det godt med seg selv for tiden..

Jeg la fra meg lommerusk mm i skålen som vanlig og skulle til å ta av mp3spiller, hodetelefoner og alt som ikke lå i bokselommen da jeg tenkte at jeg skulle spare meg selv om de ansatte for bryet.
Jeg gikk gjennom metalldetektoren. Det peip, ikke. Jeg gikk videre for å hente tingene mine. Plutselig kom en 100 kilos apekatt på 1.60, skallet, med død i blikket, han ba meg stoppe. Ok, greit jeg kan stoppe jeg. Det var hodetelefonene, de kunne være farlige og skulle IKKE gjennom metalldetektoren, men gjennom skanneren (ultralyd, eller hva det nå er). Humøret falt som en 747 i 10.000 fots høyde uten drivstoff. Igjen gikk jeg gjennom metalldetektoren, igjen. Det peip igjen, ikke. Jeg kikket ned på apekatten som så ut som han ikke kunne finne bananen sin. Jeg plukker opp hedetelefonene som kom rullende på samlebåndet.

Damen bak skanneren kikket på meg. «Har du mobil på deg?» spurte hun med en skarp stemme med ettersmak av sitron. «Nei» kunne jeg forsikre med en røst av solid granitt.

Etter sikkerhetssjekken, som nå forhåpentligvis kan garantere at jeg ikke skal kvele piloten med hedetelefonene mine, de er jo grundig skannet, og jeg kunne sitte å vente på «hva nå enn man venter på på flyplasser» i 45minutter.

Jeg tenker tilbake til tiden i forsvaret da vi tok fly ofte, og hver gang måtte ta av skolene hver gang vi fløy. Militærets sko inneholder et eller annet metall som får den svære detektoren til å gå av, samt at det er lett å gjemme ting i svære militærstøvler, det godtok vi. Når man er kledd ut som soldat er det lett å tillate flyplassarbeidere å sjekke at vi er snille soldater, ikke slemme soldater. Soldater er jo kun mordere organisert, hva forventer man?

Som sivil er verden en annen. Jeg gir beng i hvor streng sikkerhetskontrollen er på flyplasser, det er klart man må luke ut øksemorderne og de med bomber i lommene, men for pokker, kan man ikke gjøre det med et smil?

-«Terrorist»?
-«Nei, jeg skal bare en weekend til tigerstaden»
-«Har du noen bomber i lomma di?»
-«Nei»
-«Ok, ha en fin tur!»

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Én kommentar til «Vakttiltak på Flesland.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *