Populære lister

For en tid tilbake skreiv jeg om popurls.com som er en samling dynamisks lister over hva som er hot på nett. Allerede før det hadde jeg laget min egen topp20 liste over de bildene som blir klikket mest på her på min side. I dag dukket det opp enda en liste, en som fikk noen puslespillbrikker til å falle på plass.I den siste tiden har trafikken økt ganske mye her, uten at jeg har noe godt svar på hvorfor. Skrivefeilene blir det ikke færre av, og jeg skriver da om det samme nå som før? – Så leste jeg denne fra sonitus. Så vidt jeg kan gjette så er det hjorten som skriver:

[…] Så over til noe helt annet. Bloggbarometer.no er fortsatt i beta og en relativt fersk tjeneste som tar mål av seg til å være et samlingspunkt for norskspråklige blogger på nettet. Bortsett fra at de skriver blogg’er i introduksjonen sin så er det selvfølgelig vel og bra, men en ting jeg lurer litt på er følgende: Hvis man går inn under menyen “Katalog” på siden deres så kan man velge et alternativ som heter Topp Blogger. Der får man opp en liste over blogger basert på en eller annen form for rating. Toppbloggen der er Alltid Ultra med en rating på 83. Tett fulgt av Eiriks digitale lekeplass på 77 og Thomas M. på 75. Det jeg naturligvis lurer på er hvordan man kommer frem til denne ratingen. Er det noen som kan svare meg på det?

Ah! Tenker jeg. Jeg la meg selv til på i dette bloggbarometeret en tid tilbake etter å ha funnet siden hos Sancti. Jeg må si at jeg er like spent som hjorten på hvordan denne listen funker. Dette kan kanskje forklare hvorfor trafikken har økt? (her er listen som omtales)Så til en liste jeg er 100% sikker på hvordan fungerer, og hemmeligheten får du også, gratis.Jeg bruker et innstikk til wordpress som heter Click Counter. (ups! Denne fikk Firefox»„¢n min til å krasje siste jeg testet den) «Click Counter» teller hver gang noen klikker på lenker her på bloggen, og legger dette inn i databasen. Det som klikkes mest på er bilder. Foto. Da antall klikk lagres i databasen som et tall, kan jeg også velge å hente lenkene (som egentlig er bilder) ut etter flest klikk. Ved å bruke den omdiskuterte eval() funksjonen (innstikk), putter jeg phpkoden som henter ut bilder (lenker) fra databasen i en fil, som jeg inkluderer i en side. Jeg sørger i samme slengen med at lenkene som hentes ut formateres slik at de passer med scriptet jeg bruker for å lage miniatyrbilder. Dette ble helt sikker for teknisk for de som ikke bruker wordpress og kan litt web, men men. Dette resulterer i alle fall i denne siden her: Her ser de du 20 bildene som har blitt vist flest ganger på stavelin.com.Det som er litt kipt (og spennende) er at jeg ikke kan velge ut hvilke bilder som skal ligge der. Det er som sakt antall klikk som avgjør. Det vil si at de bildene jeg selv er mest fornøyd med ikke nødvendigvis er de samme som hentes ut som «topp 20″. Derfor har jeg laget meg en liten «ønskeliste» med bilder som jeg synes burde ha vært med. Faren er jo nettopp at de samme 20 bildene blir liggende på topp20, da det er mer sannsynlig at disse blir klikket på enn andre. Det er jo ikke bare Erlend Loe som er glad i lister..

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *