NM i fotofikling

Igjen dukker det opp en ord å bli glad i: fotofikling. Adobe har et eller annet sted en lang liste over hvordan det tydelig patenterte og beskyttede ordet «Photoshop» kan brukes. De ramser opp eksempler på hva som er galt og riktig. Ã… photoshoppe noe er ikke riktig, men å behandle noe med Adobe Photoshop©™ er korrekt. Et bilde er ikke photoshoppet, men behandlet med «¦Det naturlige navnet på denne konkurransen hadde kanskje vært «NM i photoshopping», men det ville neppe ha gått gjennom Adobes regelverk. Fotofikling; tenker den kom som en overraskelse ja. Godt mottatt er ordet i alle fall.Jaja, men så til arrangementet da. Jeg fikk ikke med meg at dette gikk av stabelen i det hele tatt, men du verden, NRK dekket dette. Jeg fikk ikke sett det på TV, jeg får ikke sett så alt for mye på TV. Heldigvis har vi webTV. Dessverre er ikke NRKs webTV god nok enda. Jeg skal på do en tur, men kan ikke sette på pause. Hva er det for noe da?!I dag satt jeg meg ned for å se saken i sin helhet. Men dette arrangementet kunne ikke sees lenger, fordi det hadde en tidsbegrensning for hvor lenge det kunne ligge på nett. Hva er det for noe da?! Det er jo for pokker NRK som laget hele produksjonen (som ikke så like profft ut som det vi er vant til fra statskanalen), hvorfor kan den ikke ligge ute til evig tid?Så jeg fikk ikke sett mer en de første 10-15 minuttene. I løpe av denne tiden fikk jeg ikke se noen deltagere, eller kunstverk. Saken ble heller vinklet mot «gamle» fotofiklere, som Andy Warhol, i starten. Ikke noe typisk anslag.Fordelen med det digitale mediebilde, er at ting publiseres på nett. (og der bør det bli NRK!) Så jeg har da sett resultatene fra denne konkurransen.For å være ærlig er jeg voldsomt skuffet. Vinnerbildet er så langt i fra hva jeg mener er god manipulering, og mange av bildene i finalerunden synes jeg hører hjemme på gutterommet hos nysgjerrige nybegynnere (slik som meg selv). Når det kommer til håndverk, så vill omtrent alle grafiske designere, fotografer, illustratører og en horde med hobbyister i Norge overgå det vi ser fra finalen. Ikke for å tråkke vinneren på tærne, men når dette nivået holder til seir, så synes jeg ikke at konkurransen virker særlig tungtveiende.Det er ikke bare jeg som synes NM i fotofikling framstår som en fiasko, se på debatten hos NRK her.Men at det faktisk avholdes en slik konkurranse på nasjonalt nivå (ikke bare på nett og på LANs) er flott. Ordet fotofikling er også fantastisk, endelig et nyord jeg virkelig liker.Vi vil se mer, vi vil se bedre, og vi vil se det på webTV!

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *