For bra til å være nyttig?

Jeg leste i dag at traileren til den kommende Harry Potter-filmen var kommet på Apple sine sider. Apple har som kjent verdens mest vellykkede filmtrailer-prosjekt på nett, og bruker dette til å gi verden tilgang til trailerer for kommende filmer, i deres quicktimeformat. Det som var nytt for meg, var den sinnssyke kvaliteten trailerene nå kommer i. Den minste traileren jeg fant for den nye HPfilmen var på hele 46mb, mens den største på svulmende 174mb. Dette for en filmsnutt på 2 minutter og 20 sekunder. Ok, dette er da bare velstand. Joa, men jeg med en gjennomsnittlig folke-adsl (hjemme) måtte ta til takke med den minste versjonen. Den var ikke mindre en spektakulær den, men hvem får gleden av å se den store? å se denne snutten streaming funker ikke for mennesker på vanlige DSLer. Uten Quicktime Player PRO kan jeg ikke laste ned filene ved å høyreklikke og «lagre mål som». Jeg betaler ikke 30$ for QP PRO, da jeg synes dette burde være med i OSet, jeg har tross alt betalt for min versjon av OSX Panther.Kanskje er Apples HDtrailere for bra til å være nyttig?

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

3 kommentarer til «For bra til å være nyttig?»

  1. Du ramlet inn på HD trailerene? Disse har spesielt høye krav til båndbredde, gjerne 10 Mbps for det laveste nivået som kalles 720p. Du bør nok ha fiber, ADSL2 eller tilsvarende/bedre for å streame disse.

    Den gode nyheten for dem uten slik luksus er at filmsnuttene fortsatt er tilgjengelig i den «vanlige» bredbÃ¥ndskvaliteten vi er vant med.

    Den lastebilen jeg fant med lavest kvalitet så ut som om den kunne streames via ISDN:
    http://www.apple.com/trailers/wb/harry_potter/thegobletoffire/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *