Norges folkevalgte 2009

VG samlet inn data om folkevalgte som dugnad, og dataene ble etterspurt på nrkbeta.no og lovet delt med de som eventuelt bryr seg. Da listene kan lastes ned i xml og json format fra dette prosjektet regner jeg med at det er slik resultatene ble delt. Jeg kan ikke finne noen andre henvisninger til nedlasting av listene noe annet sted.

René Svendsen

Vi deler selvsagt den oppdaterte listen med alle som måtte ønske den, når dugnaden er gjennomført. Den største jobben er nå å dobbeltsjekke de mer enn 200 tilbakemeldingene som kom i løpet av noen få timer.

(fra debatten på nrkbeta.no)

For at du skal sleppe å klikke deg gjennom alle 430 kommunene har jeg laget direktelenker.

Om du er sulten på å samle alle disse til et datasett kan du laste ned en .zip-fil med alle xml-filene fra VG lagt etter hverandre i en fil.
Denne oppdateres ikke, noe VG kan finne på å gjøre. Filen er laget i oktober 2010.

Takk til VG og VGs lesere

Det er pinlig hvordan datasett som dette, som burde være grei skuring å hente fra stat/fylke/kommune, krever manuelt arbeid for å samle og kvalitetssikre. Takk derfor til VG og de som deltok i dugnaden av VGs lesere. Vi får håpe noen kreative sjeler finner god bruk for dataene.

PS: kid er unik kommune id som også brukes andre steder til å unikt identifisere kommunene i databaser og ander systemer. Det er de samme id-ene som SSB bruker, og muligens stat/kommunene selv?

Slik ble listen laget:

Code snippet - List of elected representatives in the Norwegian municipalities - VG scraper on Snipplr