Copy&paste-journalistikk

Jeg liker å lese nyhetene på nett. Jeg vil på en god dag innom db, vg, ba, bt, aab, mac1, studvest og mevi.info. I dag fant jeg samme artikkel 2 steder, copy&paste-journalistikk.På db fant jeg denne spreke artikkelen om mac OS på Xbox. Artikkelen starter med en henvisning til mac1 (som ikke er noen kommersiell avis), og etter denne henvisningen kommer akkurat den samme teksten som på mac1. Etter teksten fra mac1 kommer en liten sak: Kilde: Mac1.noEr dette nok? Det er tid- og resurskrevende å skrive artikler, så er dette en måte å spe ut arbeidstimene på? Det står til db’s forsvar ikke i avisen, men i teknologibloggen. Og artikkelen er jo allerede skrevet.. Men er dette en ok måte å fylle sitt magasin med innhold på? Jeg følte det litt som juks. Som å titte over skulder’n på naboen på matteprøven.

3 kommentarer til «Copy&paste-journalistikk»

  1. Noen og enhver av oss har vel gjort litt copy & paste opp igjennom årene. Det morsomme med internett er jo hvor lett det er å se at journalister eier akkurat like lite skam som oss andre. I festlig lag pleier jeg å dra fram dette skjermbildet

  2. Ved Ã¥ søke pÃ¥ «teknologibloggen» i google fant jeg til min store glede stavelin.com
    Jeg fant dessuten denne saken. Her finner vi en debatt rundt nettopp dette med mac1 pÃ¥ db teknoblogg og «copy ´n paste»-journalistikk. Jepp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *