Teknologi om sommeren

Nå er jeg hjemme i Risør og har noen dager fri før jeg begynner å jobbe. Det er ikke bare lett å være avhengi av Internet når min mor sitter på en lusen ISDN hjemme, og det finnes ikke trådløse nettverk (å snylte på) noe sted (som jeg har funnet enda).

Det regner, og jeg vil nerde. Jeg har planer om å lage et publiseringssystem, en slags blog eller nyhetssystem i php. Da jeg ikke kommer så lett på nett trenger jeg å kunne jobbe lokalt med php & mySQL og helst phpMyAdmin. Dette er problemet. Jeg trenger en enkel løsning, for jeg er ikke kompetent til å installere alle delene av denne lokale webserveren via terminalen.

Svaret er WserverxkitX. Dette sier alle at er så lett, men hva gjør jeg galt da? Jeg får dette ikke til å virke, selv om det ikke er mange valg jeg egentlig kan gjøre(/feil).

På leitingen fant jeg btw en fin lenke med freshe apps for MacNerder, her: useful-resources-if-you-have-new-mac.html

På den lysere siden har jeg andre ting å gjøre. Min mors Nikon D100 er i flittig bruk, og jeg satser på å ta noen fine bilder i sommer. I dag har jeg byttelånt mitt kipe Sony Cybershot p5 mot min onkels Nikon Coolpix SQ. Så langt er begge kameraene i klassen «le crap», og et av dem skal helt klart få prøve det våte element denne sommeren (les – dykkerhus).

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

7 kommentarer til «Teknologi om sommeren»

  1. wardriving blir det, og jeg har fått til apache, php, mySQL og phpMyAdmin. Nå sliter jeg bare med tøysete problemer med å få koden min til å virke (samme kode som funker andre steder får jeg ikke til å virke på iBooken, aner ikke hvorfor).

    Prøver å lære flash også, har noen treningsvideoer fra lynda.com, bra saker.

  2. kjør ut en php_info() på begge servere, så ser du hvilke variabler som er forskjellige.. sjekk versjonene også :-)

  3. Det er jo en god ide, men det er ikke problemet. php funker, men phpMyAdmin funker ikke. Det stÃ¥r «The $cfg[‘PmaAbsoluteUri’] directive MUST be set in your configuration file!» i rød skrift nede pÃ¥ siden pÃ¥ index’n, og det funker ikke Ã¥ sette denne til hverken 0, 1, TRUE eller FALSE. Aner ikke hva jeg skal gjøre med det.

    Om dette var alt så hadde det vært greit, aner ikke hva denne variablen er, men jeg klarer i alle fall ikke å velge database, jeg klarer å koble til, men ikke velge.

  4. Jeg driver fortsatt å knoter med dette. Har kommet en del lenger, men det som er merkelig er at kode som jeg vet funker (som f.eks er brukt på mevi.info) ikke virker på min mac.

    Tror at installen apache/php/mySQL/phpMyAdmin er ok nå. Jeg har også lastet ned koden til newswirte, så jeg skal se grundig på det. Greia blir helt klart å koble databaser sammen, det har jeg ikke gjort før. Men etter info121 skal det helt klart bli enkelt. Gleder meg til å komme i gang med det der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *