.NET seminar

Jeg tok meg tid til å gå på .NET seminaret. Jeg ante ikke at det skulle arrangeres, men fant bare en lapp/plakat-ting på U.pihl da jeg leste der tidligere i dag. Hadde jeg visst om det skulle jeg har postet det på mevi.info.

.NET er Microsofts utviklingsverktøy(kasse). Bestående av både plattformen som kode kjøres på, utviklingsverktøy mm. På seminaret gikk en Microsoftman gjennom hva .NET er og han lagde (eller gjorde et forsøk) på å lage en webside med noe dynamikk (oppdaterbar med SQL). Den stakkars Microsoftmannen hadde ikke forberet seg nok. Han var en trivelig kar, jeg pratet litt med ham i forkant av seminaret, men overbeviste over hode ikke i praksis.

For meg virker .NET rammeverket som en løsning som mennesker som ikke har kontroll over koden sin. Det er helt sikkert meningen at man skal bygge alt opp fra grunnen (demoen tok utgangspunkt i en typisk Microsoft-mal), og dermed ha full kontroll, men jeg er fortsatt skeptisk. For meg virker det som dette er en for enkel løsning, som ikke kan gi optimale løsninger, men heller slurvete løsninger for å gi kunden en løsning kjapt. Til det formålet virket pakken noe komplisert. Jeg er sikker på at man kan få gode resultater med Microsofts teknologi, men jeg har mer tro på andre løsninger pr i dag. PHP & MySql kan utrette nettopp det samme som vi ble vist på demoen, og det er ikke noe mer komplisert, det er derimot helt gratis og lett tilgjenglig.

Nå har jeg vært på Adobe og Microsoft seminar på samme uke. Skulle ønske at det dukket opp et Lotus seminar, jeg er litt nysgjerrig på hva onkel Roar driver med.

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

2 kommentarer til «.NET seminar»

  1. Takk for handy pick-up-lines, nå er jeg klar for det meste ;P

    Snakkes på strøket ;)

  2. Eg har faktisk hvert en del borti .Net framework, og kan love deg at det faktisk er noe som overbeviste. da mykje fordi folka eg jobba med, WinTel nerdene har såtte i windows-verden å nerda seg i heile sitt liv. det kommer ann på kompetansen. så eg kan forstå at en udugelig utsending fra MS ikkje overbeviser. :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.