Organisering i høyden?

Struktur først.
Jeg hadde først planer om å lage et kart med oversikt over høyden. Dette viste det seg å ha vært gjort før, noe som satte en stopper for moroa. Frode hadde en fix ide om å lage en kjøleskapdør med post it lapper på, hvor hver lapp beskriver en webside, en fin ide, men det ble ikke noe ut av det. Kjartan og jeg planla å leg et interaktivt kart (som dette:
http://www.bornmag.org/projects/instructions/nav.html ) i flash. å legge lenkene inn i en database og gi x antall mulige måter å hente dem ut på hadde også vært mulig, men ikke spess spennende. Dette faget skal vell åpne for litt kreativitet?

Framgang i bakvendtland.
Så forsov jeg meg. Onsdag satt jeg hjemme å lurte på hva jeg hadde gått klipp av. Ryktene sa: «lite», men jeg tenkte at jeg uansett ikke kunne la en hel dag gå forbi uten noe arbeid gjort. Jeg begynte å lage et kart etter ide fra tusenfryd sine sider. Nygårdshøyden –en fornøyelsespark!

På torsdag begynte vi å jobbe sammen. Ulike ideer fra ulike hoder kom sammen til en mappe med dokumenter. .doc, .txt, .psd, .fla, .swf, .html, .css og .xls. En suppe. Fredagen ble travel. Ting tar tid. Kjartan og jeg har ikke jobbet i flash før, men vi jobbet slik at alle hadde noe å bryne seg på. Learning by doing.

Fornøyd?
Ja. Veldig. Ikke fordi dette prosjektet er spess bra eller unikt, men fordi jeg med meg selv vet at jeg har jobbet med noe nytt. Jeg har laget sider med html&css tidligere, og synes ikke det er noe gøy å gjøre det igjen og igjen uten noen hensikt ut over å lære basic html. Dette prosjektet derimot, har gitt litt motstand. Etter å ha lest «the non designers design book» har jeg blitt mye mer bevist på hvordan sider settes opp på. Dette resulterte i mange timer med knoting på oppsett. å lage grafikken i photoshop, for så å bruke den i flash var nytt, og å ende opp med en side som er nærmest fri for kode er nytt for meg. Flash er ganske fascinerende.
Og faenskapet validerer ikke engang :) motstand så det holder!

Btw: er det mulig å få xHTML docs validert hvis de inneholder .swf? Ikke?

Skrevet av

Eirik

Poster av denne "forfatteren" er fra min gamle blogger-blog. (men også den jeg stadig er logget inn med..)

4 kommentarer til «Organisering i høyden?»

  1. Heisann Eirik, du, det går an å validera flash skjønne du.. siden eg ikkje har noen venner og brukte ei uka oppe i lofoten så fant eg ut at i den jeffrey zeldman bokå så står det korleis du kan gjera da!

  2. Takker. Gøy at noen (flere enn meg) bruker denne blogg-tingen. Og gøy at du syntes siden ble fin eccola.

    Jeg kjøpte zeldmans bok i går, skal kikke på det.
    (kansje jeg burde dratt til lofoten, får ikke lest allverdens her..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *